Info      Tentoonstellingen      Tentoonstellingen archief      Kunstenaars      Grafiekcollectie      Overige activiteiten      Musea      Links      Home

 

 

 

 

Ewa BIŃCZYK

Geboren in 1977 in Szczecinek, opleiding aan de Faculteit voor Schone Kunsten van de N. Copernicus Universiteit in Toruń, afgestudeerd in 2008.

              

         

Grafiek en tekeningen zijn voor Ewa Bińczyk een middel om de toeschouwer op een intieme reis mee te nemen naar de diepte van haar verbeeldingswereld. Daar bevindt zich altijd een mens die aan de grens van twee werelden staat: een materiele en een geestelijke, een mens die tussen verleden en toekomst balanceert.

Bińczyk is gefascineerd door de veelvoudigheid van het menselijke wezen en de erin bestaande co-existentie - van het gebrekkige en het perfecte Ė een eeuwig enigma van de menselijke psyche. Een beeld is voor haar een plaats waar de reŽle wereld op een intense manier met de fantasie vervlochten kan worden. Met behulp van haar eigen grafische taal van symbolen en metaforen overschrijdt zij de grenzen van de werkelijkheid in de richting van een droomwereld, voorspellingen, hallucinaties en mythes.

◄ terug