Info      Tentoonstellingen      Tentoonstellingen archief      Kunstenaars      Grafiekcollectie      Overige activiteiten      Musea      Links      Home

 

 

 

 

Agata JAKUBOWSKA

Geboren in 1977 in Łodź, opleiding aan de Faculteit voor Schone Kunsten van de Universiteit in Łodź, afgestudeerd in 2005.

 

                     

         

Agata Jakubowska is een jonge maar zeer talenvolle kunstenares. In haar grafisch- en schilderwerk streeft zij

niet naar het weerspiegelen van de objectieve wereld. De omringende werkelijkheid prikkelt haar verbeelding slecht tot het samenvoegen van vlakken, kleuren en lijnen, tot het omvormen van zichtbare tekens van de bestaande en empirische realiteit. Beelden op papier ontstaan ‘zelf’en spontaan, gedicteerd door een innerlijke impuls, de stemming van het moment, de kracht van associaties of een toeval.

 

Zij verrijkt haar werk met het afbeelden van uitgesproken gedachten of nooit uitgesproken gevoelens. Deze fragmenten van haar innerlijke belevingswereld zijn voortdurend in beweging en nauw met elkaar verweven.

Op een dergelijk manier ontstaat ogenschijnlijk een vreemde samenstelling van uiteenlopende elementen. Samen vormen zij ‘mentale werelden’ open voor voortdurende bijschrijvingen en toevoegingen van nieuwe vormen, tekens, woorden, emoties, herinneringen of onderbewuste inhoud.

 

◄ terug